Notatki
- Nazwa polska: Borówka brusznica
- Nazwa łacińska: Vaccinium vitis-idaea
- Inne nazwy: Borówka czerwona
- Rząd: wrzosowce (Ericales)
- Rodzina: wrzosowate (Ericaceae)
- Data wykonania zdjęcia: 2013-09-21
- Miejsce wykonania zdjęcia: Polska, lubuskie, okolice Nowogrodu Bobrzańskiego
- Współrzędne GPS: —
Mniam. Dżem doskonały do różnych mięs. 🙂
PolubieniePolubienie
Niestety nie miałem okazji wypróbować – wierzę na słowo 🙂
PolubieniePolubienie
Polecam. 🙂
PolubieniePolubienie
Świetne zdjęcia. Według mnie nadają się do książek przyrodniczych. Nigdy nie jadłem tych owoców.
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂 Też nie jadłem 🙂
PolubieniePolubienie
Zdecydowanie lepszy dżem, niż surowe owoce. Zdjęcia są jednak najlepsze 🙂
PolubieniePolubienie
Ładne borówki 🙂
Ja też ich nigdy nie jadłem, może kiedyś się skuszę 😉
PolubieniePolubienie
Zdecydowanie polecam dżem z borówek. Jest przepyszny 🙂
PolubieniePolubienie
Babcia kiedyś robiła… ale w dzieciństwie za tym dodatkiem do mięs nie przepadałam. Teraz chętnie bym przypomniała sobie ten smak. Z tego co pamiętam smakuje podobnie jak przetwory z żurawiny do mięs, które w sklepie można dostać.
PolubieniePolubienie
Skoro jak widzę po wcześniejszych komentarzach robią z tego także dżem – to nie tylko dodatek do mięs 🙂
PolubieniePolubienie
Ale apetyczna. Znam brusznicę z rosyjskiej piosenki, a Ty mi ją zwizualizowałeś.
PolubieniePolubienie